fbpx

Bezoek ontvangen

Bezoek ontvangen

Bezoek ontvangen, een hel of plezier?
In de top 3 van de problemen die ik tegenkom in mijn werk als gedragstherapeut, is het probleem met bezoek. Dit probleem uit zich in meerdere vormen. Honden die enthousiast zijn of juist agressief. Waar je niet meer binnen mag komen of dat je het huis niet meer kan verlaten. Honden die al agressief worden als je op wil staan of zelfs al beweegt. Honden die alles van tafel af lopen en het liefst op je schoot willen zitten. Ze zijn er in alle vormen en maten en ook het ras maakt hier in geen verschil.

Deze training is alleen geschikt voor honden die mensen te enthousiast begroeten. Heb je een hond die agressie vertoond of bang is van bezoek, dan raad ik je aan om iemand in te schakelen. Dat kan bij ons of iemand anders, zolang je hier maar hulp bij roept om het goed te begeleiden.

Veel eigenaren vinden het storend dat hun hond het bezoek niet met rust laat en hebben de grootst mogelijke moeite om dit gedrag te veranderen. Bij sommige mensen komt zelfs niemand meer over de vloer, omdat ze dit niet meer durven. Soms is het ook niet meer verantwoord. Bedenk maar eens wat er kan gebeuren als een hond van 45 kilo tegen een bejaarde man of vrouw springt. Of wanneer je bezoek net mooie witte kleiding aan heeft terwijl jouw hond(en) net buiten is geweest in de modder.

Een ander probleem waar de eigenaar tegenaan loopt, is de bezoeker zelf. Bij mensen waar de hond heel onstuimig is, krijg ik regelmatig het verhaal te horen dat het bezoek alle aanwijzingen naast zich neerlegt met de mededeling dat ze het echt niet erg vinden en hondenliefhebbers zijn. Niet wetende dat dit de training van de eigenaren ondermijnt. Maar eerst wat gebeurt er precies en waarom reageert een hond zo overenthousiast? Een ontmoeting van vrienden aan de deur is vaak wat uitbundiger. Je ziet ze niet dagelijks en je bent blij ze weer te ontmoeten. Heel normaal en daar is ook niets mis mee. De hond pakt deze energie op en wordt zelf ook onrustiger. Het bezoek stimuleert en beloont dit gedrag door de hond aandacht te geven. De hond is helemaal blij dat hij aandacht krijgt en wordt nog onrustiger. Alles wat je nu ook doet, is aandacht. Aankijken, wegduwen, nee zeggen, het maakt niet uit. Alles wordt nu gezien als aandacht en daarmee positief voor de hond.

In deze training ga je in 4 stappen leren hoe je hond je bezoek met rust kan laten. En dat alles vanuit de eigen keus van de hond. In deze training ga je niet je hond onder appel zetten. Je gaat je hond niet naar de plaats sturen. Je gaat je hond niet corrigeren. Je gaat het nu totaal anders aanpakken. Een nieuwe methode leren waarbij je bezoek zal zeggen: WOW, dit is fijn binnen komen! Inclusief de mensen die het voorheen nooit erg vonden.

Duur: deze training is 3 maanden voor je beschikbaar. Je hebt daardoor alle tijd om rustig te trainen op het tempo wat jij en je hond aan kan.
Plaats: je traint gewoon thuis of in je eigen omgeving. De training kost je per keer ongeveer 15 minuten. Hoe vaker je dit traint, hoe sneller het gaat.
Coaching: omdat het een online training is, zal coaching anders gaan. Ik zal niet bij je thuis langs komen, maar je op afstand ondersteunen. Dit zal ik doen via de mail of bijvoorbeeld facebook privé berichten. Om te kunnen “zien” wat er gebeurt, kan je filmpjes maken en insturen zodat ik kan zien wat er gebeurt en je verder op weg helpen. Iedereen is uniek en daarom zal het persoonlijke advies dan ook afgestemd zijn op jou en je hond. Dit alles zit in de prijs inbegrepen. Uitleg in de training wordt gedaan met behulp van tekst en voorbeeld filmpjes.

Volg deze training
Scroll naar boven