fbpx

Verlatingsangst voor honden

Honden die verlatingsangst ervaren gaan zacht gezegd door een hel. En vaak zie je dit ook terug. Ze gaan bijvoorbeeld slopen, trekken de deurposten van je muur of de hele vloer is onder gekwijld. Geen pretje dus. Niet voor de hond, maar ook zeker niet voor de eigenaar. In deze cursus Verlatingsangst voor honden met begeleiding ga ik je daarmee helpen.

Het weg trainen van verlatingsangst voor honden is voornamelijk voor een eigenaar een hele klus. Verlatingsangst is grotendeels gebaseerd op een te sterke binding. De hond kan niet meer zonder je. Veel honden die verlatingsangst vertonen, zijn als een soort schaduw. Waar jij gaat, gaat je hond mee. Ik ken verhalen waarbij de hond zelfs mee gaat naar de wc. Hoewel dit voor sommige eigenaren het toppunt van geluk is, een hond die altijd bij ze is, zorgt dit gedrag meestal voor problemen. En dat is natuurlijk geen gezonde situatie. In deze training ga je in 5 stappen leren hoe je er voor kan zorgend dat je weer zonder problemen even het huis uit kan gaan.

En dat doe je niet alleen. Ik ga je helpen en begeleiden in dit proces. Ondersteunen waar nodig of tips geven om net even verder te komen. Je kan natuurlijk ook vragen stellen als het je even niet meer lukt. Dit is voor veel mensen een lastig proces en ik zal er voor je zijn om het samen met jou te trainen.

Duur: omdat het trainen soms best wat tijd kan kosten, zal deze training 6 maanden voor je beschikbaar blijven. Je hebt daardoor alle tijd om rustig te trainen op het tempo wat jij en je hond aan kan.
Plaats: je traint gewoon thuis of in je eigen omgeving. De training kost je per keer ongeveer 15 minuten.
Snelheid: elke hond is een individu. Je kan pas naar de volgende stap gaan wanneer jij en je hond daar aan toe zijn. Om je hond te beschermen tegen te grote stappen, zijn in de cursus punten in gebracht waarbij ik kan zien of jullie toe zijn aan een volgende stap. Zo kan je snel gaan wanneer dat kan, maar kan je ook net zo langzaam gaan als je dat wil. Het is jouw training en jullie tempo.
Coaching: omdat het een online training is, zal coaching anders gaan. Ik zal niet bij je thuis langs komen, maar je op afstand ondersteunen. Dit zal ik doen via de mail of bijvoorbeeld facebook privé berichten. Om te kunnen “zien” wat er gebeurt, zal ik je regelmatig vragen om specifieke filmpjes te maken zodat ik kan zien wat er gebeurt en je verder op weg helpen. Iedereen is uniek en daarom zal het persoonlijke advies dan ook afgestemd zijn op jou en je hond. Ook kan het zijn dat ik je eens bel om je nog net even dat extra steuntje te geven of net die ene tip wat verder uit te leggen. Dit alles zit in de prijs inbegrepen. Uitleg wordt gedaan met behulp van tekst en voorbeeld filmpjes.

Volg deze training
Scroll naar boven