fbpx

Vuurwerk training/ weerbaarheidstraining


Vuurwerkangst is één van de moeilijkste angsten van een hond.

Bij een hond die bang is van vuurwerk, is het vaak zo erg dat je dit niet even weg traint. Meedoen met een vuurwerk training in december of zelfs in november zal bij lange na niet op tijd zijn om je hond voor te bereiden op het geweld wat losbarst tijdens Oud en Nieuw.

In de loop naar oud en nieuw zie je dat honden niet meer naar buiten willen. Hun behoefte ophouden en ergens wegkruipen. Om maar niet te spreken van Oud en Nieuw zelf. Veel honden die hier last van hebben, zijn niet gevoelig voor vuurwerk CD’s waardoor het trainen moeilijk gemaakt wordt.

Daarom deze vuurwerk training. Gedurende een heel jaar zal je hond getraind worden om uiteindelijk Oud en Nieuw goed door te komen. Dit zal waarschijnlijk 1 van de meest intensieve trainingen worden die je ooit met je hond hebt gedaan. Want een jaar lijkt misschien niet zo lang, niets is minder waar. Maar als je het volhoudt, staat aan de andere kant wel een ENORME beloning te wachten, namelijk dat je hond niet meer zo bang is van vuurwerk. Natuurlijk zal ik je niet laten vallen in deze training en zal er voor je zijn als je even in een dip zit om daarna samen met je te “juichen” bij de volgende overwinning.

Dit is niet alleen een training voor vuurwerk. Je maakt je hond ook weerbaarder

Maar hoewel de training een vuurwerk training heet, bereik je met deze training veel meer. Door deze training zal je hond leren om te gaan met harde en onverwachte geluiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knallende uitlaten, stuiterende aanhangwagens, deuren die dichtklappen, vogel verschrikkers, dingen die omvallen en nog veel meer. Door mee te doen met deze training maak je je hond weerbaarder.

Ga jij deze uitdaging met mij aan? Schrijf je dan in voor 9 februari, de training start op 10 februari 2023.
De reden dat het pas in februari start, is omdat er honden zijn die nog weken van slag zijn door oud en nieuw. Het is nodig dat deze honden eerst tot rust komen voordat ze met de training kunnen beginnen.

Duur: 10 februari t/m 31 december 2023
Plaats: je traint gewoon thuis of in je eigen omgeving. De training kost je per week ongeveer 3 keer 15 minuten.
Snelheid: elke hond is een individu. Je kan pas naar de volgende stap gaan wanneer jij en je hond daar aan toe zijn. Om je hond te beschermen tegen te grote stappen, zijn in de cursus punten in gebracht waarbij ik kan zien of jullie toe zijn aan een volgende stap. Zo kan je snel gaan wanneer dat kan, maar kan je ook net zo langzaam gaan als je dat wil. Het is jouw training en jullie tempo.
Coaching: omdat het een online training is, zal coaching anders gaan. Ik zal niet bij je thuis langs komen, maar je op afstand ondersteunen. Dit zal ik doen via de mail of bijvoorbeeld facebook privé berichten. Om te kunnen “zien” wat er gebeurt, zal ik je regelmatig vragen om specifieke filmpjes te maken zodat ik kan zien wat er gebeurt en je verder op weg helpen. Iedereen is uniek en daarom zal het persoonlijke advies dan ook afgestemd zijn op jou en je hond. Ook kan het zijn dat ik je eens bel om je nog net even dat extra steuntje te geven of net die ene tip wat verder uit te leggen. Dit alles zit in de prijs inbegrepen. Uitleg wordt gedaan met behulp van tekst en voorbeeld filmpjes.

Hier onder twee cursisten aan het woord

“Afgelopen jaar ben ik door jou gecoacht en ik ben hier zo blij mee. We heb veel overwinningen mogen vieren maar hebben zeker ook tegenslagen gehad. Maar dankzij de training kon mijn Bengi deze maand nog functioneren en hebben wij gewoon onze dagelijkse rondes kunnen doen. En ze heeft zelf op oudjaarsdag en vlak na de jaarwisseling gewoon nog even haar behoefte buiten gedaan (Afgelopen jaren konden we de weken voor de jaarwisseling alleen in de ochtend nog maar naar buiten waardoor ze maar eens per 24 uur haar behoeften deed). Ze is nog wel bang van de knallen maar ze herstelt tussendoor en is niet meer volledig in paniek. Dankjewel!”– Anita en Bengi –

“Echt onwijs bedankt voor de training! Kensi heeft om 12 uur heerlijk relax op een bot liggen kauwen, 0.0 stress gezien bij haar. Vorig jaar lag ze te rillen als een rietje, in paniek alles onder geplast en gepoept en dit jaar gewoon een relax hondje wat lekker lag te knagen!! 💪💪💪🎉Buiten helaas nog wel angst maar dat is vandaag ook al weer helemaal weg terwijl ze vorig jaar nog een week stress heeft laten zien.
Dus wat mij betreft geslaagd die trainingen! Kan je niet genoeg bedanken!”– Kirsten en Kensi –

Anita en Bengi over hun ervaring

Ook Kirsten heeft de training met Kensi doorlopen
Volg deze training
Scroll naar boven