fbpx

Wandelen zonder trekken

Wandelen zonder trekken

Iedereen wil dit eigenlijk wel: wandelen zonder trekken. Het is dan ook een standaard onderdeel op hondenscholen. Veel eigenaren die een hond hebben die veel trekt, zijn jaloers op mensen die rond lopen met een hond aan de slappe lijn. Er zijn natuurlijk honden die natuur talenten zijn en gewoon naast lopen. Maar de rest heeft hier waarschijnlijk hard op getraind.

In deze training zal ik de achtergrond uitleggen waarom een hond trekt. Daarnaast krijg je 6 verschillende methodes voorgeschoteld. Elke methode is weer anders en heeft zo zijn voor en nadelen. Het is aan jou om te kijken welke methode het beste bij je past om zo te komen tot wandelen zonder trekken.

Natuurlijk zal ik je niet in het diepe gooien. Ook deze training komt met begeleiding. Je kan gedurende de hele cursus vragen stellen en filmpjes insturen. Zo kan ik over je schouder mee kijken en je het beste begeleiden naar die heerlijke ontspannen wandeling. Samen gaan we er iets moois van maken!

Honden die trekken omdat ze bang zijn (naar huis willen), agressief zijn naar andere honden, jagen op bijvoorbeeld katten of trekken doordat ze overmatig gedreven worden door de hormonen, worden niet behandeld in deze training. In het geval van de hormonen, je kan dit herkennen door overmatig (echt héél véél) snuffelen, smakken bij een geur en overmatig (echt héél véél) plassen (reu en teef). Wil je weten of het hormonaal, bang of agressief is of wil deze jagen, dan is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Duur: omdat het trainen soms best wat tijd kan kosten, zal deze training 6 maanden voor je beschikbaar blijven. Je hebt daardoor alle tijd om rustig te trainen op het tempo wat jij en je hond aan kan.
Plaats: je traint gewoon thuis of in je eigen omgeving. De training kan je gewoon doen tijdens het uitlaten zelf. Het kost je daardoor geen extra tijd.
Coaching: omdat het een online training is, zal coaching anders gaan. Ik zal niet bij je thuis langs komen, maar je op afstand ondersteunen. Dit zal ik doen via de mail of bijvoorbeeld facebook privé berichten. Om te kunnen “zien” wat er gebeurt, kan je filmpjes maken en insturen zodat ik kan zien wat er gebeurt en je verder op weg helpen. Iedereen is uniek en daarom zal het persoonlijke advies dan ook afgestemd zijn op jou en je hond. Dit alles zit in de prijs inbegrepen. Uitleg in de training wordt gedaan met behulp van tekst en voorbeeld filmpjes.

Scroll naar boven